Programmets elementer

 

Målinger undervejs

I starten og slutningen af opholdet bliver stresstilstanden målt via spørgeskemaet SL92. Du kan således se din egen udvikling.

Gruppesamtaler

To gange om ugen er der gruppesamtaler. Gruppen ledes af to faste terapeuter, der har mange års erfaring med metoden og er specialister i stress- og belastningsreaktioner. Terapien foregår som individuel terapi i gruppe, hvor gruppen lytter og bagefter reflekterer over deres egne situationer, men det er terapeuterne, der støtter dig med dine indsigter og din proces.

Gennem spejlingen i gruppen sker en stor del af helingen. Du finder ud af, at du ikke er alene med dine udfordringer, og at vi på trods af forskelle har meget til fælles, når vi bliver ramt af stress. Du vil kunne drage nytte af de andres indsigter og erfaringer og på den måde booste dit eget erkendelsesforløb gennem de andres historier. På den måde virker gruppesessionerne som et kognitivt og emotionelt fast track, hvor gruppen gør en del af arbejdet for dig.

​Formålet med terapien er at gå på opdagelse i og forstå de mønstre, der har resulteret i din stresssygemelding. Gennem forståelsen får du mulighed for at se alternativer. Gennem samtale om tanker, følelser og sansninger hjælper vi dig med effektivt at integrere erkendelserne – velvidende at det hele ikke lander på én gang. Samtidig kombinerer vi med konkrete redskaber, så du får forudsætninger for at ændre din egen adfærd eller de strukturer, der påvirker dig, når du kommer tilbage til hverdagen. Redskaberne er gennemtestede, så du trygt kan fortsætte processen.

Sauna/isbad

Det er vores erfaring, at rigtig mange stressramte har glæde af kombinationen af sauna og isbad. Varmen og roen i en sauna stimulerer produktionen af antistress-hormoner, og det kolde bad giver dig et boost af glædeshormoner. Det er med til at stimulere fleksibiliteten i dit nervesystem. Det er ikke uden grund, at vinterbadning og sauna er blevet meget populært i vores stressede tid. Dette er også en ny vane, du kan tage med dig hjem.

afslapning
massage
avocado

Yoga og mindfulness

Al forskning viser, at det virker at dyrke bestemte former for yoga og mindfulness, hvis du vil berolige dit nervesystem og opbygge mental robusthed. Derfor er begge dele på programmet som et fast punkt. Uanset om du aldrig har dyrket yoga eller mindfulness før eller om du allerede er i gang, vil du opleve, at du får en tilgang, der er målrettet din nuværende situation. Det er en nænsom tilgang, der skaber ro i dit nervesystem. Vi har valgt en form, der erfaringsmæssigt virker, samtidig med at du nemt vil kunne finde noget tilsvarende, når du vender tilbage til din dagligdag.

Massage 

Massage skaber gennem den strukturerede og systematiske berøring en stimulering af oxytoksinproduktion i nervesystemet. Du får mulighed for at slappe af og tage imod. Du kan lade dagens erkendelser arbejde sig i kroppen, opdage spændinger og få hjælp til at få dem løsnet. Det er en omsorgsfuld og beroligende tilgang til kropsarbejdet, så du arbejder med dit nervesystem kropsligt uden selv at skulle yde noget. Massøren kan justere sin tilgang, så den er målrettet dine behov. Og det kan være en rigtig god ide at fortsætte med massage, når du er hjemme igen.

Kost

Under hele forløbet serverer vi sund og nærende kost, som er med til at støtte kroppens behov.

​Måltiderne er fælles og de ligger på faste tidspunkter.

Inspirationsoplæg

Ugerne igennem har vi tilrettelagt temaopdelte inspirationsoplæg, der alle erfaringsmæssigt har en indflydelse på din mentale sundhed. Det er uformelle oplæg med mulighed for at stille spørgsmål og have en afslappet dialog om et tema.

Nogle typiske emner er:

    • Parforhold og relationer
    • Søvn og digitale vaner
    • Sådan kommer du godt tilbage til hverdagen/arbejdet

 

Dialog med arbejdspladsen

Har du et ønske, om at en af vores terapeuter tager en dialog med din arbejdsplads eller din chef, gør vi meget gerne det. I den dialog kan vi hjælpe med at forventningsafstemme tid/arbejdsopgaver og samtidig klæde din direkte chef godt på til at modtage dig på arbejdspladsen, så det bliver en god tilbagevenden for begge parter.

Teams session for pårørende

Stress rammer ikke kun det enkelte menneske, de pårørende bliver også påvirket. Derfor tænker vi din familie og venner ind i forløbet. Mens du har været væk, har du fået værdifuld ny viden, nye indsigter og sikkert også nye erkendelser omkring dine behov. Men dem derhjemme har også brug for at blive klædt på. Det hjælper vi med, så du ikke står med hele forklaringsarbejdet selv. Dine nære vil efter aftale med dig blive inviteret til online session, hvor de får viden om stress, forståelse for det forløb, du har været igennem og mulighed for at stille spørgsmål af generel karakter. På den måde kan I fortsætte dialogen derhjemme på basis af en fælles forståelse.

sologvand

Kontakt os

Vil du vide mere om, hvordan et ophold på Stresscenteret kan gavne dig eller din virksomhed, er du meget velkommen til at kontakte os.