FORLØBET - STEP BY STEP

Et behandlingsophold på Stresscenteret er sammensat af vores eksperter og baserer sig på forskning og vores erfaringer med de mange mennesker, vores team har haft mellem hænderne gennem årene. Læs mere om selve metoden her.

vo-metoda

Sådan foregår et behandlingsophold

Inden du starter 

Det indledende forløb:

Du besvarer en række spørgsmål omkring symptomer og arbejdsevne via et spørgeskema. Dine svar danner sammen med forsamtalen (se nedenfor) udgangspunkt for behandlingen. Efter forløbet beder vi dig om at besvare de samme spørgsmål, og vi vil herefter kunne vurdere, hvordan dine symptomer har forandret sig over tid. På den måde kan du også selv måle dine fremskridt.

Forsamtale

Inden forløbet kommer du til en forsamtale hos en af terapeuterne. Den varer ca. 1,5 time og giver os mulighed for at lære dig at kende. Ved at forstå både din historie og din nuværende situation kan vi hjælpe dig med at blive klogere på stresstilstanden, de personer, strukturer og mønstre, der har betydning for den. På den måde arbejder du målrettet med din situation fra dag 1. Samtalen udgør sammen med spørgeskemaet og de øvrige test afsættet for hele dit behandlingsforløb. Alle behandlere, der indgår i programmet, vil blive briefet, så de på forhånd har en forståelse for dine behov.

Den første dag

Den første dag vil du få en introduktion til stedet, til praktikken og rutinerne og til de andre deltagere. I vil spise frokost sammen og herefter får du sammen med resten af gruppen en introduktion til nervesystemet og stressresponset generelt.

Denne indsigt er væsentlig, for den vil give dig mulighed for at forstå de fysiologiske og psykologiske sammenhænge og hvordan du kan arbejde med dig selv i forløbet, så du kan skabe ro og heling. Vi introducerer dig også til konkrete redskaber som stresstest, symptomtjek og stresstrappe, så du kan forstå dig selv bedre. Redskaberne er vigtige for din selvforståelse, for din mulighed for at dele din tilstand med andre (gruppedeltagere, terapeuter og familien), men er også yderst relevante, når du på langt sigt skal forebygge at blive ramt af stress igen.

mental-health
stentårn

Hverdagen under opholdet

Dagene følger et roligt mønster. Vi starter således dagene med en gåtur på ca. 20 min. Turen er stille, dvs. uden samtale i den omkringliggende natur, så du får mulighed for at sætte dig selv i bevægelse og klare tankerne. Hvis du er vant til at løbe, kan du også bruge tiden til at lunte en lille tur. Formålet er at komme i bevægelse på en rolig måde, hvor du er nærværende omkring din vejrtrækning – uanset hvor langsomt eller hurtigt du bevæger dig. Nærværet omkring din vejrtrækning vil være dit anker igennem hele forløbet. Erfaringsmæssigt er det sundt for vores sanser at være i naturen, og disse gåture vil have en helende effekt.

​Efter gåturen er der sund morgenmad.

Lad os starte dialogen allerede i dag!

Kontakt os nu eller Book et ophold