stresscenteret-stemning8

Metoden

På Stresscenteret har vi udviklet en ny metode til behandling af stress. Metoden består af et 2-ugers specialiseret døgnophold, hvor man bliver afstresset – ligesom i alkohol- og stofmisbrugsbehandling, hvor man starter med at blive afgiftet.

Vores metode er udviklet i samarbejde med den anerkendte danske stressforsker dr. med. Bo Netterstrøm og Kalmia. Bo Netterstrøm har blandt andet stået bag forskningsprojekt COPESTRESS.

Vi behandler stress fra tre vinkler

Vores tilgang/metode er flerstrenget: Fysiologisk, psykologisk og relationel. Den vil ofte være basis for en eksistentiel refleksion omkring meningen med dig og dit liv. Den slags overvejelser er for mange en del af et stresssammenbrud.

De enkelte elementer i forløbet er sammensat af vores eksperter og baserer sig på forskning og vores erfaringer med de mange mennesker, vores team har haft mellem hænderne gennem årene. One size fits none.

Så du vil kunne prøve forskellige tilgange af, for at mærke hvad der passer til dig. Noget kender du måske allerede, men har brug for at genfinde. Andet vil være nyt og kan inspirere dig og noget rammer måske ikke dig – men så har du forsøgt det.

Mennesker er forskellige og det har vi fuld forståelse for. Vi ved, at et individuelt tilpasset sammensætning af elementer virker på den lange bane! Og at den skal justeres til DIN hverdag for at blive integreret.

Under døgnopholdet

Programmet for de enkelte dage er sammensat således, at det afspejler en balance mellem behandlingerne, tid til egenomsorg, ro og refleksion blandet med intervention, inspiration, videnformidling og socialt samvær.

Under opholdet får du konkrete redskaber til forandret adfærd som skaber grundlag for en varig forankring, når du kommer tilbage. Dine pårørende (familie/venner) har mulighed for at få generel information, så de bedre forstår, hvad du har brug for.

Strukturen i forløbet er afgørende og baserer sig på vores årelange erfaringer med at skabe optimale betingelser for ro i nervesystemet, samtidig med mulighed for at tilegne sig nye færdigheder og afprøve nye rutiner. Du får under opholdet mulighed for at teste en ny struktur for hverdagen, der kan hjælpe dig med at ændre adfærd, når du kommer hjem igen.

På den måde støtter forløbet dig i at trække en ramme med ind i din hverdag, som kan give dig nye gode vaner. Dagene er rolige og har et fast program. Du vil have mulighed for både at søge fællesskabet og for at trække dig, når du har brug for det.

Kontakt os

Vil du vide mere om, hvordan et ophold på Stresscenteret kan gavne dig eller din virksomhed, er du meget velkommen til at kontakte os.